به گزارش شهرآرانیوز، آیین بزرگداشت «روز جهانی شهرسازی» صبح امروز (پنجشنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۳) با حضور محمدرضا قلندرشریف شهردار مشهد، مهدی ناصحی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، جواد خدایی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی، اعضای شورای اسلامی شهر، شهرداران مناطق سیزدهگانه، جمعی از مسئولان استانی و مدیران شهری در مجموعه باغ گیاهشناسی مشهد برگزار شد.
در این مراسم، جواد اصغری، معاون شهرسازی و معماری شهردار مشهد، تصویب طرحهای تفصیلی پس از ۱۷ سال را یکی از دستاوردهای بزرگ دوره ششم مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: با این حال، در شرایطی که تعیینتکلیف یکسری طرحها و برنامهها همچون موضوع اراضی ستارهدار یا ضوابط اقامتی به زمان دیگری موکول شده بود، معاون شهرسازی پای کار آمد تا شهروندان دچار سردرگمی و بلاتکلیفی نشوند.
وی افزود: تعیینتکلیف طرح تفصیلی قلعه وکیلآباد و تبدیل رسمی آن به یک محله از مشهدالرضا(ع)، رسیدگی به پرونده فرسایشی شهرک شهید باهنر، تکمیل مطالعات بافت فرسوده آبکوه و تشکیل سند پهنهبندی حریم شهر مشهد از دستاوردهای بزرگی است که در سالهای اخیر حاصل شده و این روند ادامه خواهد داشت.
معاون شهرسازی و معماری شهردار مشهد با اشاره به ایجاد و استقرار قرارگاه تحول نظام پاسخگویی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات جدی شهروندان در مشهد، طولانیبودن فرایند صدور پروانه و مجوزهای ساختوساز بود که خوشبختانه امروزه زمان آن از ۱۲۹ روز به ۶۲ روز کاهش پیدا کرده و هدفگذاری ما آن است که این زمان را برای ۸۰ درصد از پروندهها به کمتر از یک ماه برسانیم. در حوزه نظارت بر ساختوسازها، جلوگیری از تخلفات ساختمانی و کاهش صف انتظار پروندهها نیز اقدامات بسیار چشمگیری انجام شده و خوشبختانه مدت زمان انتظار پروندهها در کمیسیون ماده ۱۰۰ امروزه به کمتر از ۸ روز رسیده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر، ۵۲ پروژه و طرح در قالب ۱۴ قرارداد در جریان برنامه احداث پیشخوانهای زیارت در دستورکار است که در قسمتهای مختلف شهر بهخصوص در نقاط منتهی به حرم مطهر رضوی به بهرهبرداری خواهد رسید. بهموازات این، برای بیش از ۲۰ محله، اسناد توسعه طراحی شده و ۶۵۹ پروژه با اعتبار بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در مناطق حاشیه شهر در دستور احداث است.
همچنین در این مراسم، حمید ضمیری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد، گفت: با گذشت زمان، رویکرد برنامهریزی شهری بهسمت خردتر و محلیترشدن حرکت کرده است، بهطوریکه از رویکرد سنتی و عرضهمحور بهسمت حکمروایی شهری و از ساختار متمرکز بهسمت محلیگرایی حرکت کردهایم.
وی بیان کرد: طرحهای توسعه شهری که از مهمترین محصولات برنامهریزی شهری به شمار میروند، مشتمل بر طرحهای توسعه و عمران، طرحهای تفصیلی، طرحهای موضعی و آمادهسازی یکی از شاخصترین ابزارهای هدایت و کنترل، برنامهریزی و ساماندهی نظام فعالیتی، عملکردی، زیستی و کالبدی شهرها محسوب میشوند و این خیلی خوب است، اما درپی تغییر و اصلاح قوانین، اجرای قانون و البته آموزش مردم از وظایف و تکالیف شهرسازان به حساب میآید.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: با وجود همه کاستیها و مشکلات، طرهای تفصیلی پس از ۱۷ سال به سرانجام رسید و در این میان، این شهرسازان بودند که بار توجیه مردم و حل مشکلات مصداقی را برعهده گرفتند. در سالهای اخیر، بیش از صدها مورد اصلاح ضوابط و آییننامههای اجرایی ثانویه داشتهایم تا نظام شهرسازی ضابطهمند باشد و اصلاح شود. اینها همه هزینه و زحمت ایجاد میکنند، اما بازهم به کمک شهرسازان، مدیریت شهری توانست از همه این مشکلات عبور کند.